Bebek Ürünleri Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bebek Ürünleri Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Çevresindeki değişiklikleri büyük bir ilgiyle takip eden bebekler, öğrendiklerini oyunlarına aktarır. Oyunlarda kullanılan oyuncaklar bebeğin gelişim dönemine uygun seçilmelidir. Seçilen oyuncakların gelişim dönemi uygun olmasının yanı sıra güvenlik standartlarını karşılaması gerekir. FDA üretim standartlarına göre hazırlanan oyuncaklar gönül rahatlığıyla tercih edilen ürünlerdir.

Uygun standartlarda üretilen oyuncaklar bebekler için tehlike arz eden küçük parçalar içermez. Köşe kısımları ovaldir. Bebeklerin gelişim dönemine uygun standardize edilen yaşlara göre oyuncaklar %100 güvenilir malzemelerden üretilmiştir. Çocuğunuzun tek başına güvenle oynayacağı bu ürünlere Let’s Be Child sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bebekler İçin Yaşa Göre Oyuncak Önerileri

Bebeklerin bilişsel düzeyine göre sınıflandırılan 0 - 12 ay bebek oyuncakları büyüme ve gelişmede büyük etki gösterir. İlk aylarda bebekler çevresindeki ışıklı ve sesli uyaranlara karşı dikkat kesilirler. Bu tür durumlarda oldukça meraklı olan miniklerin oyuncakları da buna uygun seçilir.

Tercih edilen oyuncak renginin canlı tonlarda ve yumuşak yapıda olması gerekir. Çıngırak ve pelüş oyuncaklar ilk aylarda ve daha sonrasında kullanılan ürünlerdir. Özellikle üçüncü aydan sonra nesneleri düzgün kavrama becerisi elde eden bebekler halkalı ve top çıngıraklara büyük ilgi gösterir.

Yaşlara göre oyuncaklar seçilirken motor, dil, bilişsel ve duygusal becerilere dikkat edilir. Altıncı ayda dişleri çıkan miniklerin diş kaşıyıcılarına gereksinimi bu dönemle başlar. Kavrama yeteneğini geliştiren bebekler diş kaşıyıcıları inceler ve anlamlandırmaya çalışır. Gelişme gösteren tek motor becerisi kavrama kabiliyeti değildir.

Emeklemek için el, kol, ayak ve bacakların kullanıldığı süreçte bebekler istediği nesneye uzanabilir. Özellikle ses çıkaran nesneler dikkatlerini çeker. Vantuzlu çıngıraklar sesli yapılarıyla bebekleri harekete geçirir. Yemek yerken dikkatini çekmek içinde de kullanılan ürünler çocukların yeni keşiflerinde birer araçtır.

Hangi Yaş Grubuna Hangi Oyuncaklar Uygun?

Yaşlara göre oyuncaklar bebeklerin güvenliğine ve gelişimine etki eden faktörlerdendir. Gelişime uygun olmayan ürünler bebeklerin sağlığını tehdit edebilir. Özellikle ilk on iki ayda bebekler ebeveyn gözetiminde oyuncaklarla oynamalıdır.

Küçük yapboz ve lego parçaları bu yaşlarda verilmemelidir. Bunun nedeni bebeklerin her nesneyi ağzına götürme refleksidir. İlk aylarda çevresindeki her şeyi yemek olarak algılayan bebekler küçük parçalar nedeniyle boğulabilir. Bunun yanı sıra sivri köşeli oyuncaklar seçilmemelidir. Tercih edilen çıngıraklar, oyuncak arabalar ve top kuleleri bahsedilen nitelikte olmalıdır.

0-12 Ay Arası Bebekler İçin En İyi Oyuncaklar Nelerdir?

Çıngıraklar ve bebekler en iyi ikililerdendir. Let’s Be Child garantisiyle bebeklerin oynarken oldukça keyif aldığı çıngıraklar 0-12 ay bebek oyuncakları kategorisinde yer alır. Halkalı, top ve marakas model çıngıraklar diş kaşıyıcı şeklinde de tasarlanır. Altıncı aydan sonra çıkan dişler için kaşıyıcı görevi gören modeller ses çıkardığı için bebeklerin dikkatini çeker. Diş kaşıyıcının merkezine yerleştirilmiş dönen top hareket ettikçe ses çıkarır. El-parmak becerisini geliştiren bu oyuncağın standart modelleri de mevcuttur.

Standart diş kaşıyıcılar yıldız, kalp, kaplumbağa, ayıcık ve balık şeklinde tasarlanmıştır. Diş kaşıyıcı modellerinin renk skalası oldukça geniştir. Çıngırak ve diş kaşıyıcıların yanı sıra müzik kutuları da ilk yıllarda tercih edilen oyuncaklardandır. Dil gelişimine büyük katkı sağlayan müzik kutuları altıncı aydan sonra kullanılabilir.

Sesli oyuncaklardan olan minik bulut uyku arkadaşım, gece yatarken ışıkta yaymaktadır. Oyuncaktan yayılan ışıklar yıldız şeklindedir. Bebeğinizin uyku kalitesini arttıran bu ürün Let’s Be Child garantisiyle hizmet vermekte.

Bebekler İçin Gelişim Aşamalarına Göre Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Oyun ve oyuncaklar bebeklerin çevresinde gördüklerini yansıtma araçlarıdır. Bu nedenle ebeveynler oyuncak seçerken gelişim dönemine paralel tercihler yapılmalıdır. Örneğin 1 -2 yaş oyuncaklar hareket ve ses yönünden daha zengindir. Bunun nedeni dil gelişimi ve motor becerilerdir. Emekleme, oturma ve amaçlı hareketlerin artışı oyuncakların daha kompleks hale gelmesinde etkendir. Çevrelerinde olanların taklit eden bebekler sesleri anlamlandırmaya başlar.

Dil gelişimi açısında müzikli oyuncaklar bebeklerin yeni kelimeler öğrenmesinde büyük bir etkendir. Işıklı Robot sayesinde kelimeleri taklit eden çocuklar için farklı oyuncak modelleri mevcuttur. Yaşlara göre oyuncaklar arasında 1-2 yaş sınıflandırmasına giren ilk tabletim bu modellerinden biridir. Alfabenin yazılı olduğu oyuncakta nesneler örnek gösterilerek öğrenme gerçekleşir.

Bebeğinizin Güvenliği İçin Hangi Oyuncak Özelliklerine Dikkat Etmelisiniz?

Yaşlara göre oyuncaklar belirli güvenlik standartlarını karşılamalıdır. Bunlardan ilki kimyasal içerikli materyallerin kullanılmamasıdır. FDA standartlarına uygun üretilen oyuncaklar sivri köşeli olmamalıdır. İlk altı yıl küçük parçaların seçilen oyuncaklarda bulunmaması gerekir.

Gelişim çağına göre tercih edilmesi gereken oyuncaklar motor, sosyal, bilişsel ve dil becerilerini desteklemelidir. Renkli bul-tak ve geometrik yapboz oyuncaklar çocukların analiz yeteneklerini geliştirir. Şekillerin somut olarak adlandırılması bu ürünlerle mümkündür.

1-2 Yaş Bebekler İçin Hangi Oyuncaklar Uygundur?

1-2 yaş oyuncaklar kategorisinde birbirinden farklı oyuncaklar gelişime göre üretilmektedir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Oyuncak araba, tır, uçak ve kamyonlar; bu tür oyuncaklar özellikle erkek çocuklarının dikkatini çeker. Çevrelerinde gördükleri araçların hareketlerini nasıl sağladığını oyuncak araçlarla anlatmak mümkündür.
  • Oyuncak davul ve gitar; 1-2 yaş oyuncaklar seçilirken çocukların gelişim dönemine ek olarak yetenekleri de göz önüne alınmalıdır. Sanatsal açıdan müziğe duyarlı olan çocuklar oyuncak davul ve gitarla desteklenebilir. Çocukların kimlik arayışlarında turnusol olan oyuncak seçiminin önemi burada ortaya çıkar.
  • Işıklı, sesli ve hareket edebilen vantuzlu yemek arkadaşım; bebeklerin yemek yerken keyifli vakit geçirmeleri için tasarlanan ürün ses ve ışığıyla dikkat çeker.
  • İlk kumandam ve akıllı tabletim; çocukların en çok sevdiği oyuncaklar arasında yer alır. Tuşlara basarak sesleri taklit eden çocuklar dil becerisini bu şekilde geliştirir.
  • Renkli bul-tak ve geometrik yapbozlar; Çocukların matematiksel özelliklerine hitap eden bu oyuncaklar şekilleri öğrenmelerinde yardımcı olur.
Yaş gruplarına uygun oyuncakları tercih ederek çocuklarınızın gelişimini destekleyebilir ve becerilerini kuvvetlendirebilirsiniz.
Etiketler: Let's Be Child
Ağustos 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR